Stoffskifte i balanse

 

 

Ønsker du å få energien tilbake?

Føle deg mer vel i egen kropp?

Blomstre og få mer livsglede?

 

 

 

 

 

 

Hva, skal du legge deg alt nå? Klokka er bare halv ni!

Ifølge mannen min var jeg verdens kjedeligste person. Ok, vi hadde to små barn, og alle vet at det er slitsomt, men nå sov begge ungene hele natten, så jeg kunne ikke skylde på våkenetter. Jeg var likevel bare så trøøøøtt, jeg drømte om å kunne tilbringe hele dagen i senga...

Dette var midt på 90-tallet, internett var i sin spede begynnelse og jeg hadde ikke samme tilgang på informasjon om stoffskiftesykdom som vi har i dag. Jeg hadde fått diagnosen lavt stoffskifte noen år tidligere, og fikk høyt stoffskifte i forbindelse med svangerskap nummer to. Da bildet ble tatt veide jeg 12 kilo mindre enn da jeg ble gravid og ante ikke at det hadde noe med sykdom å gjør. Jeg, som alltid har hatt naturlige krøller, hadde tatt permanent for første gang i mitt liv...

 Stoffskiftet gikk tilbake til å være lavt. Jeg la på meg, og det ble umulig å gå ned i vekt. Jeg så ut som en oppblåst ballong i ansiktet. Og hadde fortsatt mest lyst til å legge meg klokka åtte.

Ifølge legen var alle blodprøver normale. Så dermed kunne jeg ikke være syk, eller?

Spol fram til i dag..

Jeg er symptomfri og pillefri. Blodprøvene er normale. Men viktigst av alt: Jeg føler meg normal.

Når jeg er trøtt, er det fordi jeg har sovet for lite eller for dårlig. Når bukselinningen strammer, er det fordi jeg har spist for mye usunn mat.

Du fortjener å ha det bra. Hver eneste dag.

Nettet flommer over av kostholdsråd, og mange vil ha formening om hva du som har lavt eller høyt stoffskifte skal spise eller ikke spise. Noen råd er gode, noen er mindre bra og noen er direkte helsefarlig. De viktigste fallgruvene er:

 • Kutte helt ut enkelte matvarer, og erstatte de med produkter med lite næringsinnhold.
 • Unødvendig restriktive dietter som er umulig å følge mer enn et par uker eller måneder.
 • Ukritisk inntak av kosttilskudd.
 • Glemme helheten - du er mer enn bare skjoldbruskskjertel.

For å kunne hjelpe deg, bruker jeg min egen erfaring i tillegg til fagkunnskap i ernæring. Vi er alle forskjellige, og jeg ønsker å ha en individuell tilnærming. Mange har flere utfordringer enn bare stoffskiftesykdom, og da er det ekstra viktig å jobbe med kroppen som helhet.

Jeg mener det er viktig å fokusere på følgende:

 • God tarmhelse. Lekk tarm kan ha sammenheng med autoimmun sykdom. Hvis tarmen ikke er frisk, vil ofte opptaket av næringsstoffer bli dårligere. 20 prosent av T4 omdannes til det aktive T3 i tarmen, og hvis tarmen fungerer dårlig vil medisinen (eller det T4 skjoldbruskkjertelen fortsatt produserer) virke dårligere.
 • Sikre nok av alle næringsstoffene. Mangel på enkelte vitaminer, mineraler, dårlig fettsyrebalanse, for lite protein eller karbohydrater vil påvirke alle kroppens funksjoner.
 • Stabilt blodsukker. Blodsukker som en jo-jo er en ekstra belastning for kroppen, gir hormonsvingninger, søtsug og vansker med å holde stabil vekt.
 • Stressredusering. Stress kan være en medvirkende årsak til høyt stoffskifte (som så ofte går over i lavt stoffskifte, når skjoldbruskkjertelen er utslitt av å jobbe i høygir). Hypofysen, som regulerer utskillelsen av skjoldbruskkjertelens hormoner regulerer også stresshormonene. Konstant stress skaper dårlig grobunn for blomstrende helse.
 • Ren, ekte mat. Hver eneste dag er vi utsatt for en rekke miljøgifter og fremmedstoffer. Noen av stoffene vet vi at for eksempel virker hormonforstyrrende. Andre vet vi veldig lite om. Og vi vet omtrent ingenting om den såkalte cocktail-effekten, altså blandingen av alle disse stoffene. Ved å unngå mest mulig ultraprosessert mat og spise mest mulig økologisk, spiser vi det kroppen er skapt for.
 • Betennelsesdempende mat. Autoimmun sykdom som Hashimoto eller Grave´s skaper en betennelsestilstand i kroppen. Enkelte matvarer kan bidra til å redusere betennelse.

Your life does not get better by chance.

It gets better by change.

Hva er en medlemsportal?

En medlemsportal kan sammenliknes med gruppecoaching. I stedet for å gi kostveiledning en til en, kan jeg nå ut til flere samtidig. Alt skjer online. Når du melder deg inn, får du en lenke til en nettside med innloggingsinformasjon. På denne nettsiden, "portalen", vil du finne ressurser i form av artikler, videoer og oppskrifter som skal hjelpe og inspirere deg.

Du får også bli med i en lukket Facebook-gruppe. Her kan du stille spørsmål, både til meg og de andre medlemmene. Hvis du ønsker å være anonym, kan du sende spørsmål til meg på epost, så vil jeg svare i gruppen.

Hver måned vil det være fokus på et tema. Jeg vil ha en månedlig livesending hvor jeg går i dybden, og du får nye ressurser.

"Tove har mye kunnskap som hun deler på en inspirerende måte. Informasjonen bygger på fakta og gjerne med referanser til forskning. Kan være nyttig for de som er interessert i sunn mat og har et ønske om at kropp og sinn skal kunne fungere best mulig ut ifra egne forutsetninger."

Hildegunn S.J.Blindheim

HVEM PASSER MEDLEMSPORTALEN FOR?

Medlemsportalen Stoffskifte i balanse er et tilbud til deg som selv ønsker å ta grep om egen helse. Du er lei av å ikke føle deg som deg selv. Du ønsker å gjøre noe for å ha deg bedre og få bedre livskvalitet.  Du vet at det ikke er gjort over natten, men du vil begynne NÅ.

I likhet med meg, har du holistisk syn på helse: Kropp og sinn må spille på lag.

Dette er ikke en erstatning for medisinsk behandling. Du skal ikke slutte med medisiner eller endre dosen uten å ha samrått deg med din lege.

HVEM PASSER MEDLEMSPORTALEN IKKE FOR?

Hvis du ønsker en quick-fix og resultat fra den ene dagen til den andre, er ikke medlemsportalen noe for deg.

Heller ikke hvis du ikke vil gjøre en egeninnsats, utfra dine egne forutsetninger.

Og selvfølgelig er dette heller ikke noe for deg som mener at kosthold og livsstil bare i liten grad påvirker helsen.

 

HVA ER HENSIKTEN MED MEDLEMSPORTALEN?

Det er flere årsaker til at jeg startet denne medlemsportalen, men først og fremst fordi det er så mye desinformasjon og "fake news" om stoffskiftesykdom og kosthold i sosiale media. Jeg ønsket å skape et forum hvor du kan føle deg trygg på at den informasjonen du får er faktabasert og riktig. En annen grunn er at mange ikke får den hjelpen de trenger hos sin fastlege. Ikke et vondt ord om tradisjonell medisinsk behandling (medisin grunnfag er en del av min bachelor), men særlig når det gjelder stoffskiftesykdom, har de færreste leger inngående kunnskap til hvordan kosthold og livsstil kan hjelpe. En tredje grunn er at jeg selv har opplevd hvordan endringer i kostholdet og livsstilen har gitt meg god helse.

En reise på 1000 mil starter med et skritt.

Laozi

"På mandag skal jeg begynne å slanke meg."

Du har sikkert hørt noen si dette. Kanskje har du sagt det eller tenkt det selv. Grunnen til at du ønsker å vente til mandag, er at du føler du må motivere deg slik at du kan klare å kutte ut sjokolade, rødvin, burger og alt det andre du liker å kose deg med. Og tanken på å aldri mer skulle kose seg er overveldende...

Kanskje har du det slik i forhold til stoffskiftesykdommen, også? At du føler at du må ha mer energi og overskudd, bli mer motivert for å klare å ta grep? Eller at du må skjerpe deg, ta deg sammen?

Det skal ikke føles som en kamp eller en mental styrkeprøve å få bedre helse.

Det er ikke slik at du må ha kadaverdisiplin og aldri mer skal kunne kose deg med et wienerbrød, en pizza og en kald pils. Hvis 80 prosent av kostholdet ditt er sunt, kan du godt skeie ut med de resterende 20 prosentene.

Tilføye, ikke kutte ut. Da jeg ble syk, spiste jeg mye brødmat, ferdigmat og kantinemat (som på 80-tallet var langt fra så sunn som den ofte er i dag). Den største endringen i kostholdet kom da jeg begynte å tilføye massevis av grønnsaker og begynte å lage mat fra bunnen av.

Små endringer, et skritt om gangen.

Health is wealth.

Dette har det betydd for meg at stoffskiftet er normalt:

 • Min første tanke om morgenen er ikke at "nå er det minst 14 timer til jeg kan legge meg igjen."
 • Jeg kan være på fest eller besøk hos venner, uten å ville gå hjem klokka halv ti.
 • Slutte å tenke at bare jeg er disiplinert nok vil jeg gå ned i vekt. Oppleve at vekta går ned (og opp) ettersom hva jeg spiser - noe jeg kan kontrollere selv.
 • Føle meg fornøyd med utseendet mitt. OK, jeg er ikke Miss Universe, men jeg synes heller ikke jeg ser ut som en stappet pølse i ansiktet.
 • Kunne dra hånda gjennom håret, og føle at jeg har en normal manke.
 • Kort sagt: Jeg føler meg som meg selv!

Og som bonus kom jeg gjennom overgangsalderen uten hetetokter, nattesvette eller andre "typiske" plager.

 

Ønsker du hjelp, støtte og inspirasjon til å få bedre helse?

Til å føle deg som deg selv?

STOFFSKIFTE I BALANSE

Medlemsportalen stenger for påmelding om:

00

DAGER

00

TIMER

00

MINUTT

00

SEKUND

Som medlem i Stoffskifte i balanse får du:

 • Et sted å stille spørsmål om alt du måtte lure på når det gjelder både stoffskiftet og andre helseproblemer.
 • Veiledning basert på fakta og ernæringskompetanse, ikke synsing.
 • Inspirasjon, råd og oppfølging i form av videoer om ulike tema, artikler og infoark som vil hjelpe deg på reisen.
 • Nye oppskrifter hver måned.
 • Et forum hvor du kan diskutere med likesinnede, hvor vi støtter og heier på hverandre.

Bonus, bare for medlemmer: Tilgang til over 70 sunne oppskrifter på bloggen min.

"Tove er flink til å formidle, og bryr seg oppriktig om hver enkelt deltaker."

Eva Isachsen

START REISEN MOT BEDRE HELSE FOR BARE 350 KRONER PR. MÅNED.

Ingen bindingstid - du kan når som helst melde deg ut.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.